joi, 31 octombrie 2013

Cura de Slabire 5:2



Salut, o noua cura de slabire, denumită simplu "dieta 5:2", a cucerit din ce în ce mai mulţi adepţi înintreaga lume  pentru că îi lasă pe oameni să mănânce orice vor, însă doar cinci zile din şapte.

Multi sunt sceptici si ar spune ca nu exista o asa dieta, ei bine odata ce ai dovada n-ai cum sa spui ca nu se poate. Dieta testata si aprobata de mine, medic nutritionist dupa ce a fost testata pe pacienti voluntari timp de 4 saptamani.

Initial, aceasta dieta a fost concepută de jurnalistul medical Michael Mosley şi de jurnalistul Mimi Spencer şi îi lasă pe cei care o urmează să mănânce orice vor şi cât vor timp de cinci zile, dar să nu depăşească mai mult de 600 calorii pe zi în următoarele doua, ceea ce nu este foarte greu daca te straduiesti indeajuns.

Michael Mosley susţine că această dietă se bazează pe studiile unor cercetători britanici şi americani care au ajuns la concluzia că posturile intermitente îi ajută pe oameni să piardă mai multe grăsimi, sporesc sensibilitatea insulinei şi diminuează colesterolul, ceea ce duce şi la o scădere a riscului de îmbolnăviri cardiovasculare şi de diabet.

Cele două zile de post din cadrul Dietei 5:2 presupun hrană care să nu depăşească limita superioară de 600 de calorii pe zi - aproximativ un sfert din volumul de calorii de care are nevoie un adult sănătos. Meniul de "post" al unei persoane care ţine acest regim poate arăta în felul următor: două ouă fierte la micul dejun, grătar de pui şi salată verde la prânz şi peşte cu tăiţei din orez la cină, fără a bea altceva în afară de apă, cafea neagră (fără zahăr sau lapte) sau ceai. 
 Michael Mosley susţine că succesul acestei diete se bazează pe faptul că este foarte atractivă din punct de vedere psihologic (pentru că oamenii pot să postească mai uşor 2 zile dacă ştiu că apoi vor reveni timp de cinci zile la meniul lor obişnuit) şi conduce la o pierdere treptată şi constantă în greutate - cu o medie săptămânală de 0,46 kilograme pentru femei şi uşor mai mult pentru bărbaţi.

Si are dreptate, este mai usor din punct de vedere psihologic, fapt confirmat de pacientii mei, care au fost placut impresionati dupa cele 4 saptamani de dieta in care au slabit aproximativ 3kg.

De retinut este ca am incercat acest experiment, pe cei care nu puteau tine o dieta normala, ei lucrand intr-un mediu alimentar, inconjurati de mancare, sau cei care din cauza obezitatii si a marimii stomacului lor, organismul le "spunea" incontinuu ca le este foame.

Daca ai intrebari, nu ezita sa folosesti formularul de mai jos, numai bine si slabire usoara iti doresc.

vineri, 25 octombrie 2013

Dieta de Slabit Rapid a Nicoletei Luciu


Salut,

Am observat ca in ultima vreme a fost aceasta nebunie legata de dieta de slabit Nicoleta Luciu, asa ca am facut cateva cercetari in domeniu si astazi vreau sa va dezvalui secretul ei.

Initial, Nicoleta Luciu a slabit 30 de kilograme in sase saptamani, dar a continuat cu regimul alimentar si, dupa ce a stagnat aproximativ 14 zile, a mai slabit inca cinci kilograme.

Desi acum masoara 96-70-94, Nicoleta Luciu nu este multumita de aceste proportii si isi doreste masurile ideale, 90-60-90. Dar iata cum a reusit sa slabeasca atat de mult pana acum.

La o saptamana dupa nasterea tripletilor Kim, Kevin si Karoly, Nicoleta Luciu avea 85 de kilograme. Dupa numai doua saptamani, vedeta avea 5 kilograme mai putin si nu s-a oprit pana nu a ajuns la 50 de kilograme.

In toata aceasta perioada, Nicoleta Luciu a tinut un regim alimentar de 1.000 de la calorii pe zi, constand in carne slaba, iaurturi, legume, fructe, branza. Ca suplimente, a folosit, conform site-ului acasatv.ro, L-carnitin Instant si batoane Fibrobar.

Iata ce mananca Nicoleta Luciu intr-o zi conform spusele bunului meu prieten Vlad care este nutritionistul nicoletei:  300 g legume, 100 g carne slaba de pui, peste sau vita, 500 g iaurt (la care se adauga fulgi de grau germinat si suplimentele nutritive esentiale), batoane nutritive cu fibre Fibrobar, L-Carnitin Instant.

Nicoleta Luciu considera ca nu este nimic dificil in acest regim, pur si simplu nu trebuie sa amestesci carnea cu carbohidratii si sa consumi si lactate.
Vedeta a consumat 1500 kcal prin sport si activitati zilnice, respectand astfel conditia pentru a slabi: sa arzi un numar mai mare de calorii prin activitate fizica decat cel introdus in organism prin alimentatie.

In ceea ce priveste suplimentele pentru a ajuta slabitul, Nicoleta Luciu a folosit L-carnitin Instant, cate 3 plicuri pe zi si deja celebrele batoane Fibrobar pe care le foloseste de peste 8 ani, in aceasta perioada optand pentru Fibrobar cu ceai verde.
Spre deosebire de prima perioada a slabirii, cand nu a putut face sport datorita operatiei de cezariana, Nicoleta Luciu a inceput sa faca miscare, a practicat mersul pe banda, pedalatul pe bicicleta stationara si inotul.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa folositi formularul de mai jos, o sa incerc sa raspund in cel mai scurt timp posibil.

Numai Bine va doresc si Slabire usoara.

vineri, 11 octombrie 2013

Dieta Dukan Efecte Secundare - Negative


Salut,

Continuam cu articolele despre dukan care le-am inceput aici : Dieta Dukan si Reteta de slabit Dukan.
Cum am tot spus pana acum, eu nu sunt unul din nutritionistii care sa-ti spuna ca este o retata de slabit ne-benefica, ca o sa ni se intample nustiu ce lucruri, nu, pentru ca te poti opri oricand incepi sa te simti rau, asta e valabil pentru toti.

Ce vreau sa spun e ca, in functie de metabolismul fiecaruia e posibil sa apara complicatii, efecte negative sau secundare ale retetei dukan, de care vreau sa te ajut sa scapi.

Parerile despre dieta dukan sun impartite, multi or sa-ti prezinte tot ce e mai rau la ea, altii din contra o sa-ti povesteasca cum au slabit eficient.

Majoritatea celor care pornesc in aventura perderii greutaii cu Dieta Dukan,  nu se intreaba cat de sanatoasa este aceasta dieta, ce repercursiuni poate avea asupra sanatatii,  totul se reduce la "Cat de repede pot slabi"  – mese proteice (carne, oua, soia …) , indestulatoare, efort minim (singurul efort permis este mersul pe jos) … si kilograme care se topesc vizibil.

Lipsa glucidelor si a lipidelor din alimentatie poate cauza dureri de cap, greata, sete intensa, uscarea gurii si letargie. Dieta bogata in proteine poate afecta in mod negativ si nivelul colesterolului din organism. In plus, dieta Dukan ar putea avea efecte negative si asupra dintilor, cauzand aparitia tartrului.

Amenoreea si lipsa mesntruatiei poate fi o alta cauza a starii de cetoza, iar prelungurea acesteia recomanda stoparea imadiata a dietei. In timpul sarcinii, alaptarii sunt interzise dietele proteice care pot induce stari de cetoza. Aceste diete le sunt interzise si  persoanelor care sufera de diabet de gradul I sau sunt dependente de insulina, starea de cetoza provocand un deficit sau exces de insulina.

Un alt efect secundar pe care o astfel de dieta il poate avea se numara un nivel prea mare de cortizol, hormon al stresului, ce poate face chiar ca boli precum cancerul sa se instaleze, sau un colesterol marit.


Obezitatea este o problema extrem de grava cu care se confrunta societatea in prezent, insa pentru siguranta sanatatii, este bine sa se aleaga o dieta echilibrata, in functie de necesitatile fiecarui organism. Dietele care presupun infometarea sau restrictiile de la alimente vitale organsmului nu trebuie sa fie vreodata luate in considerare fara consultul unui doctor si fara analize prealabile.

Din toate acestea trebuie sa intelegeti ca aceasta reteta dukan poate avea si efecte secundare sau negative dar nu asupra fiecaruia, asa ca daca tii la sanatatea ta, poti incepe aceasta dieta dar sa vizitezi si un medic pe durata ei doar ca sa fii sigur/a ca totul e in ordine.

Numai Bine si Slabire Usoara, data viitoare o sa va prezint dieta dukan in intregime.

Daca ai intrebari nu exita sa folosesti formularul de mai jos.
Numai Bine.
DIETA DUKAN. Stări de leşin, probleme la colon, oboseală, depresie, probleme renale, migrene, lipsă de energie, transpiraţie abundentă şi urât mirositoare, respiraţie urât mirositoare, constipaţie, coşmaruri, dereglări menstruale sau chiar lipsa menstruaţiei. Acestea sunt doar câteva dintre reacţiile organismului în urma Dietei Dukan, - See more at: http://www.b365.ro/dieta-dukan-pericol-nutritionisti-nutritionistii-desfiinteaza-slabire-pierre-dukan_191747.html#sthash.y2Hx2Hwf.dpuf
DIETA DUKAN. Stări de leşin, probleme la colon, oboseală, depresie, probleme renale, migrene, lipsă de energie, transpiraţie abundentă şi urât mirositoare, respiraţie urât mirositoare, constipaţie, coşmaruri, dereglări menstruale sau chiar lipsa menstruaţiei. Acestea sunt doar câteva dintre reacţiile organismului în urma Dietei Dukan, - See more at: http://www.b365.ro/dieta-dukan-pericol-nutritionisti-nutritionistii-desfiinteaza-slabire-pierre-dukan_191747.html#sthash.y2Hx2Hwf.dpuf
DIETA DUKAN. Stări de leşin, probleme la colon, oboseală, depresie, probleme renale, migrene, lipsă de energie, transpiraţie abundentă şi urât mirositoare, respiraţie urât mirositoare, constipaţie, coşmaruri, dereglări menstruale sau chiar lipsa menstruaţiei. Acestea sunt doar câteva dintre reacţiile organismului în urma Dietei Dukan, - See more at: http://www.b365.ro/dieta-dukan-pericol-nutritionisti-nutritionistii-desfiinteaza-slabire-pierre-dukan_191747.html#sthash.y2Hx2Hwf.dpuf

joi, 10 octombrie 2013

Dieta Dukan | Reteta Slabit Dukan

Salut,

Cum am promis in articolul trecut, o sa ne petrecem ceva articole vorbind despre Dieta Dukan sau reteta de slabit dukan cum le place unora sa o numeasca.

In articolul precedent Dieta Dukan | Reteta Dukan am vorbit la general, a fost mai degraba o introducere in lumea retetelor dukan, si ce inseamna ele.
Astazi o sa intram in paine cum se spune si o sa-ti spun exact ce inseamna si ce face aceasta reteta, astfel incant tu sa te poti pregati pentru reteta dukan si sa o duci pana la capat cu bine.

Ce este Reteta Dukan?

Seama foarte mult cu regimul Atkins, daca ai auzit de el si asta deoarece si dieta lui Pierre Dukan pune accentul pe consumul de proteine.

In primul rand, dieta Dukan este impartita in patru faze.

 Prima faza (faza de atac cum o numeste doctorul dukan) dureaza pana la 10 zile si este faza in care se pierd primele kilograme. Meniul va cuprinde carne slaba de pui, peste, branzeturi degresate, lactate (dar fara unt), fructe de mare.
Atentie !  Sunt interzisi carbohidratii, iar ca bauturi se pot consuma apa, ceaiul si cafeaua. Fara sucuri asadar, nici macar cele din fructe proaspete. 

Daca doresti sa slabesti eficient folosind aceasta minunatat reteta de slabit dukan, tine-te de treaba si fa intocmai cum te indrum.



A doua faza a dietei de slabit dukan (faza de incrucisare cum este numita) este cea in care, pe langa alimentele de la faza unu, se introduc si legumele. Totusi, nu orice fel de legume pot fi consumate. Se vor evita cartofii, fasolea, mazarea si se va pune accentul pe salata proaspata, rosii, castraveti, ardei, ciuperci etc. Aceasta faza va dura pana cand kilogramele nedorite vor disparea in mare proportie. Poate fi tinuta chiar si doua-trei saptamani.

Dupa cum vezi, nu este o dieta grea, iti permite sa mananci multe lucruri, intradevar iti si restrictioneaza unele, dar cura de slabire dukan este foarte libertina, se bazeaza pe anumiti factori calorii etc, nu-ti fa griji ca unu sau mai multe alimente care sunt acceptate stii tu ca nu sunt ok daca vrei sa slabesti, acest regim este atent calculat si are un succes imens in lume, asadar tie iti ramane doar sa il respecti.

 Faza a treia a dietei Dukan ( sau faza de consolidare) este aceea in care se incearca trecerea sau revenirea la o dieta normala. Se pot reintroduce carbohidratii, dar treptat, mai ales daca faza doi a durat mai mult de doua saptamani. Mesele trebuie sa fie echilibrate, iar excesele de orice fel, evitate.Asadar fii cu bagare de seama.

Cea de-a patra faza a dietei Dukan, si ultima (faza de stabilizare), este cea care va dura toata viata sau, mai bine spus cat vrei tu sa te mentii, pe ale carei principii alimentare te vei baza de acum inainte. Vei continua sa mananci normal, dar tinand cont de doua mici reguli - o zi pe saptamana va fi destinata numai consumului de proteine, iar zilnic, cel mai bine la micul dejun, va trebui sa iei o lingurita de tarate sau fulgi de ovaz. Acestia pot fi consumati cu iaurt, lapte ori chiar simplii.

Bineinteles oricat de libertina ar fi aceasta reteta de slabit dukan are si partile ei negative.
Asa ca data viitoare o sa vorbim despre ce e bine si ce nu in aceasta reteta, pentru ca desi e super cautata si incercata au fost oameni care au avut de suferit de pe urma ei, eu o sa incerc sa te feresc de greselile altora.

Pana data viitoare slabire usoara iti doresc iar daca ai intrebari, nu ezita sa-mi lasi un comentariu mai jos, voi raspunde cat mai la subiect posibil.

Numai Bine.

marți, 8 octombrie 2013

Dieta Dukan | Reteta Dukan


Salut,

Sa observat o anomalie a cautarilor pe google dupa Dieta Dukan asa ca vom vorbi in urmatoarele cateva articole despre aceasta reteta dukan sau acest regim de slabit dukan dupa care lumea pare sa fie inebunita.

Poate va intrebati de ce se numeste Dieta Dukan, ei bine, asa se numeste doctorul care a conceputo, si a inceput cu cartea "Nustiu sa slabesc" prin anul 2000.

Unul dintre motivele pentru care Dieta Dukan mi-a captat atentia este ca iti permite sa mananci absolut oricat doresti. Credeti-ma nu multi doctori se pot lauda cu o asa reteta de slabit.

Desi grupele de alimente care pot fi consumate sunt destul de restranse, se pot consuma in cantitati nelimitate. Si tu, cel care vrei sa slabesti stii bine ca e aproape imposibil sa te limitezi la numarul de calorii pe care ti-l impune o dieta.

Adica ori mancam prea mult, ori prea putin, si niciodata in echilibru. In plus, cine isi poate imagina o viata in care incontinuu trebuie limitat consumul de mancare?
 Al doilea motiv care mi-a petcetluit decizia sa il incerc este faptul ca Dieta Dukan ofera nu numai o modalitate de a pierde kilogramele ci si de a impiedica punerea greutatii la loc pentru tot restul vietii spune doctorul Dukan, lucru cu care eu nu sunt de acord, decat daca iti stabilesti un program strict pentru acest lucru.

 Dieta Dukan este compusa din patru etape succesive, fiecare la fel de importanta care trebuie umate cu exactitate absoluta.

Aceste 4 etape ale dietei dukan sunt destul de lungi si destul de stricte, asa ca voi incerca in urmatoarele articole sa le postez pe rand, dupa care voi posta aici link catre fiecare etapa a regimului dukan.

O sa incerc sa postez si cartea care a facut acest regim nemaipomenit.

 Pana atunci, numai bine va doresc si slabire usoara.

luni, 7 octombrie 2013

Dieta de slabire rapida


Salut,

Cati ati auzit de "Dieta cu grapefruit" ? Nu cred ca multi dar, citricile sunt elementul surpriza atunci cand vrei sa ai parte de o dieta de slabit rapida.


Dacă citricile sunt unele dintre preferatele tale, atunci această dietă va fi perfectă pentru tine daca nu, merita sa incerci, rezultatele o sa apara mai repede decat crezi, nu ai nimic de pierdut, mai mult decat atat citricile sunt fructe, si am fost invatati de mici ca fructele sunt sanatoase nu?.

 Grapefruit-ul conţine enzime care fac ca organismul să ardă grăsimi pentru energie, fapt ce determină o pierdere uşoară, dar foarte rapidă în greutate.

Esti atent? Tot ce trebuie să faci este să mânânci o jumătate de grapefruit înainte de fiecare masă pentru a pune în acţiune enzimele care determină arderea grăsimilor.

Asadar daca vrei sa ai parte de o dieta de slabit rapida si sa mai traiesti si sanatos, atunci dieta cu grapefruit e dieta care ti se potriveste !

Destul cu vorba, ca sa fim siguri ca o sa slabim rapid, trebuie sa respectam un program al acestei diete, deci fii atent/a si pune-te pe treaba.

 Programul dietei de slabit usor:

Micul dejun -   1 cană cu suc de grapefruit, 2 ouă, .
Atentie, unii or sa recomande si paine la aceasta masa, sa NU o faci.

Prânzul -  1 cană cu suc de grapefruit, o salată cu pui şi legume fierte, 1 felie de pâine.

Cina - Deja ai intatat, celebra cana cu suc de grapefruit, legume înăbuşite, orez fiert cu o bucată de carne de pui.(Atentie, carnea de pui este optionala, daca te simti slabit/a mananc'o daca nu, treci peste ea, insa ai grija sa te pastrezi sanatos nu sa te infometezi si sa te imbonlavesti.)


  Aceasta dieta de slabit rapida bazata pe grapefruit poate fi urmată timp de 10 zile, cu 2 zile pauză timp in care ai timp sa-ti revii, pentru ca consecinte or sa fie daca supui organismul unor diete fara sa fie invatat .

Regimul nu poate fi continuat mai mult de 2 luni. Dieta trebuie să fie însoţită cu exerciţii fizice moderate, daca nu ai timp de ele, macar o plimbare seara de 20 de minute ar trebuii sa isi faca efectul.

Slabire usoara iti doresc, daca ai intrebari, ai mai jos un formular unde putem discuta.

Numai Bine.

sâmbătă, 5 octombrie 2013

Dieta Slabit Rapid 1 Kg pe zi


Salut,

Vreau astazi sa va prezint o reteta de slabit rapida care se aplica in lumea majoretelor si a balerinelor. Stiu ca poate suna pompos dar este o reteta care are succes de zeci de ani de zile si va spun sincer ca nu este accesibila tuturor.

Daca se doresc rezultate vizibile, respectati cu strictete acest regim :

- Ora 8:00 – 1 cafea

- Ora 10:00 – 2 oua fierte

- Ora 12:00 – 1 pahar suc de rosii

- Ora 14:00 – 100 g sunca sau 1 felie paine prajita

- Ora 16:00 – 1 mar

- Ora 18:00 – 100 g branza slaba

Se slabeste pana la 1 kg/zi.

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa imi scrieti mai jos.Slabire usoara va doresc.
Numai Bine!